Szyszki

Hej. To już ostatnie poświąteczne „szaleństwo” kulinarne. Od jutra post i zdrowe potrawy:) A teraz jeszcze tak z rozbiegu, pyszne szyszki z krówek.

składniki:

100 g ryżu preparowanego

300 g krówek mlecznych

60 g masła lub oleju kokosowego

100 g białej bądź gorzkiej ciemnej czekolady ( u mnie gorzka)

Przygotowanie:

Do rondelka wkładam tłuszcz i rozpuszczam.

Dodaję rozdrobnione krówki, Mieszam, aż powstanie jednolita masa.

Dorzucam pokruszoną czekoladę. Gdy się rozpuści dodaję ryż i dokładnie mieszam. Zostawiam, aby lekko przestygło.

Formuję w rękach szyszki i układam na papierze do pieczenia.

Wkładam na minimum pół godziny do lodówki, aby szyszki dobrze zastygły.

Smacznego:)

Przepis pochodzi z bloga Olgasmile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *