Sea bass czyli okoń morski

Cześć. Dziś bardzo smaczny obiad z rybką w roli głównej. Nie jest to typowy przepis, a raczej pokazanie, jak szybko można przyrządzić smaczną rybę,

sea bass

Sposób przyrządzenia :

2 filety sea bass umyłam, wysuszyłam, skropiłam sokiem z cytryny, posoliłam z obu stron i posypałam grubo zmielonym pieprzem.

Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni.

/Jako dodatek do rybki mam kilka ziemniaczków z poprzedniego obiadu i ugotowaną fasolkę szparagową. /

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układam filety, a obok – pokrojone w grubsze plastry ziemniaczki i fasolkę.

Piekę około 15 minut.

Podaję z sałatą, posypane posiekanym koperkiem.

Smacznego:)

sea bass

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *