Paprykarz szczeciński

Jeśli lubicie paprykarz szczeciński, to mam dobrą wiadomość. Można go sobie bardzo prosto i szybko przyrządzić w domu. Najdłuższą czynnością jest gotowanie ryżu, a jeśli macie już ugotowany, bo na przykład został z obiadu, albo jakąkolwiek kaszę ( np.gryczaną, jaglaną), to w kilka minut możecie cieszyć się jego smakiem.

Składniki

mała puszka tuńczyka w oleju lub zalewie (120g)

około 100g ugotowanego ryżu lub kaszy

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki

1 łyżeczka majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego( u mnie jogurt kokosowy)

czarny pieprz do smaku

łyżeczka oliwy(jeśli tuńczyk z zalewy)

opcjonalnie świeży koperek lub natka pietruszki

Przygotowanie

Tuńczyka odsączam z zalewy lub oleju (trochę zostawiam, aby paprykarz nie był zbyt suchy). Przekładam do miski i rozdrabniam. Dokładam pozostałe składniki i starannie mieszam widelcem. Doprawiam do smaku pieprzem i gotowe:) Paprykarz można przechowywać około 3 dni w lodówce pod przykryciem /u mnie w szklanym słoiczku/

Smacznego

paprykarz szczeciński

Przepis pochodzi z kanału Skutecznie.tv

7 odpowiedzi do “Paprykarz szczeciński”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *