Naleśniki z fetą i szpinakiem (bezglutenowe)

Składniki na około 10 naleśników:

200g mąki z ciecierzycy

400 ml wody

2 łyżki oleju do smażenia

solidna szczypta soli

2 łyżki mąki ziemniaczanej

naleśniki z fetą i szpinakiem (bezglutenowe)
naleśniki z fetą i szpinakiem (bezglutenowe)

Farsz:

około pół kilograma rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)

sól, pieprz do smaku

1 łyżka oleju

około 100 gram sera feta, białego koziego lub fety migdałowej ( u mnie pół na pół  ser kozi i feta migdałowa)

Wykonanie:

Naleśniki:

Składniki ciasta mieszam w misce.

Odstawiam na ok. 10 minut.

Mieszam i smażę naleśniki.

Do ciasta można dać łyżkę oleju, wtedy do smażenia będziemy go potrzebować mniej bądź wcale, w zależności od tego, na jakiej patelni smażymy. 

Farsz:

Szpinak przesmażam na oleju lub oliwie.

Dodaję sól i pieprz,

Wrzucam pokruszony ser.

Mieszam, sprawdzam smak.

Smaruję naleśniki i składam w kopertę albo roluję.

Przed podaniem można je jeszcze podsmażyć.

Smacznego:

Przepis pochodzi z bloga Kotlet.tv

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *