Humus „tri colore”

Witam. Dzisiaj kolejne odsłony humusu. Tutaj znajduje się przepis na podstawowy humus, natomiast teraz chciałabym zająć się dwoma innymi jego wersjami.

humus „tri colore”

Robię humus, jak w wersji podstawowej.

Jedną część zostawiam bez dodatków, natomiast pozostałe dwie części blenduję z dodatkami.

Humus „zielony”:

2 garści rukoli, garść listów bazyli i łyżkę posiekanego koperku wrzucam do bazy humusu, blenduję .

Humus „czerwony”:

1 pomidora kroję na mniejsze cząstki, wrzucam do rondelka i chwilę przesmażam. Wrzucam do blendera, gdzie czeka kolejna część bazowego humusu. Dodaję 1 łyżeczkę papryki czerwonej. Blenduję.

Można pobawić się również z innymi dodatkami, tworząc swoje ulubione kompozycje, za każdym razem z innych składników, które akurat mamy w lodówce albo na ogródku.

Smacznego:)

humus „tri colore”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *